ΤΟ ΕΧΩ

Posted: 8 Οκτωβρίου 2009 in ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΓΕΛΟΙΟ, ΟΛΑ

Εχουν Δημοσιευθεί σε διάφορα blogs και forums αλλα βρίσκονται συγκεντρωμένα ΕΔΩ.

Είτε παίδες Ελλήνων, είτε παίδες βαρβάρων

Από το βιβλίο «Είτε παίδες Ελλήνων, είτε παίδες βαρβάρων. Και τα δυο δεν γίνεται!» του Δημήτρη Μαρκόπουλου, Αθήνα, 1994) Εκδόσεις «Γνώση».

Παρθένο δάσος είναι το δάσος όπου το χέρι του ανθρώπου δεν πάτησε ποτέ πόδι.
Από μαθητική έκθεση

Το στήθος είναι ένα εξάρτημα που το φοράνε μόνο οι ωραίες γυναίκες
Από μαθητική έκθεση

Ανεμογκάστρι λέμε, συνήθως, για γυναίκα που νομίζει έγκυος, αλλά που δεν είναι. Ένοχος συνήθως ο γκαστρίμυθος που την παρέσυρε σε ακολασίες ακατανόμαστες και αυτός είναι ύποπτος τύπος, με μισόκλειστα μάτια και στραβοπατημένα παπούτσια, που δίνει και το κακό παράδειγμα στους νέους και που, μάλλον, και κουκουές είναι.
Από μαθητική έκθεση

Η θεωρία των συναλλαγών, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, δεν είναι καθαρές δουλειές αυτά τα πράγματα.
Από μαθητική έκθεση

Ο εξοστρακισμός ήταν μια αρχαία τιμωρία όπου σου έβαζαν έξι όστρακα κι έπρεπε να τα χτυπήσεις και να τα σπάζεις με το κεφάλι σου. Μερικές φορές πετύχαινε, άλλες όχι.
Από μαθητική έκθεση

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν προστυχόλογα. Προχτές στο πανηγύρι του Σταυρού, κάτω στην Καρούτα, κάποιος είπε ανυπερθέτος. Οι άλλοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν.
Από άρθρο επαρχιακής εφημερίδας, 1977

Ναι, κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμην αλλά η κυρία μας προσέβαλε μέσα στο μαγαζί μας. Της είπαμε, κυρία, ακούστε εμείς εδώ είμαστε συνεργείο αυτοκινήτων, ρεκτιφιέδες και τέτοια τι μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε μάσκα ομορφιάς, πλάκα μας κάνετε, τι είναι αυτά τώρα; Αυτή επέμενε και μας είπε και βλάκες, δεν ξέρουμε λέει το συφέρο μας κι άρχισε να βγάζει βαζάκι από το βαλιτσάκι και είπε του μικρού του Αρμενάκου να κάτσει να του κάνει ένα πείραμα, να το δούμε κι εμείς, τότε τη βούτηξα και την πέταξα έξω και αυτήν και το βαλιτσάκι της που ομολογώ καταστράφηκε και είμαστε πρόθυμοι να της το αποζημιώσουμε. Και ζητώ συγγνώμη που την είπα παλιοχαμούρα και κλώσσα. Ζητώ την κατανόησιν…
Απολογία κατηγορουμένου στο πλημμελειοδικείο, 1991

Το 31 είναι πολύ κακός τζόγος. Ο πατέρας μου μας είπε ότι μια φορά 31 άνθρωποι παίζανε 31 και ήρθανε 31 μπάτσοι και τους έβαλαν 31 μέρες φυλακή και μετά 31 δικαστές τους εδικάζανε 31 μέρες και τους τιμώρησαν με 31 χρόνια φυλακή. Κάναμε πως το πιστέψαμε για να μη γίνει φασαρία.
Πρόχειρο γραπτό μαθητή, Αθήνα, 1990

Την απεκάλεσε χαφιελόγρια, βρωμορουμάνα, γριά ροχάλα, σπιναλόγκα, κασέτα, μπενφίκα και διώρυγα. Όλα αυτά, εν βρασμώ και πριν λυποθυμίσει.
Από κατάθεση μάρτυρα στο πταισματοδικείο, 1978

Αύριο θα σφάξω 40 κατσικάκια. Όσοι θέλουνε σκοταργές – γλυκάδια να μου το πουν, γιατί σφάζω για ξενοδοχεία. Για ιδιαίτερον σφάξιμον πρέπει να ειδοποιηθώ προ 10ημέρου, προθεσμία. Τάκης.
Επιγραφή σε σπίτι στην Ακράτα, καλοκαίρι 1981

Την Κυριακή διαβάζουμε το κόμιξ με τα πουλιά του Αρκά. Μια Κυριακή, η μάνα μου στεναχωρέθηκε πολύ. Από τότε και για σεβασμό, το διαβάζουμε κρυφά.
Από έκθεση μαθήτριας δημοτικού σχολείου, 1992

Στην Αγγλία οι δημοπρασίες γίνονται στον οίκο της Σόφης. Επίσης, στον οίκο της Κρίστης. Είναι λίγο ξεδιάντροποι οι Εγγλέζοι!
Από μαθητική έκθεση

Τώρα που σκάβουνε στην Αθήνα για το Μετρό, είπαμε σε κάτι παιδιά στη γειτονιά ότι σκάβουνε για να βρούνε το μετροπόντικα που τόσκασε και κρύβεται κι αυτοί πήγανε οι βλάκες στην Πανόρμου και κοιτούσαν μέσα στην τρύπα κι ήρθανε οι εργάτες και τους διώξανε και μετά το μάθανε γι’ αυτούς κι έπεσε γέλιο στους εργάτες μεγάλο. Μετά από αυτό, ήρθανε στη γειτονιά και μας βρήκανε και μας είπαν σκατοβαζέλες, είστε και ψεύτες και πλακωθήκαμε και ξεσηκώθηκε όλη η Πανόρμου να μας χωρίσουνε. Γαύροι
θάτανε.
Από συνέντευξη 12χρονου στο MEGA, Αμπελόκηποι, 1994

Είναι μεγάλη αγένεια να λέμε κουρέλες, ρεμάλια θα σας σκίσουμε.
Πρέπει, πρώτα, να γίνει το ματς και μετά το λέμε. Γιατί, αν γίνει το ματς και χάσουμε τότε θα μας το λένε αυτοί και τότε τι γίνεται;
Από συνέντευξη στην τηλεόραση μαθητή γυμνασίου

Σήμερον θα επισκεφθεί το εργοστάσιόν μας ο Στρατιωτικός Διοικητής της περιοχής εις τα Πλαίσια Εθιμοτυπικών Επισκέψεων (ΠΕΕ) που έχει εφαρμόσει η Εθνική Επανάστασις. Ο Διοικητής, Στρατηγός Μάρκου, θα έλθει εις τας 11 πρωινήν. Να μην τον υποδεχθώμεν με χειροκροτήματα, διότι πρόκειται περί ήρωος του συμμοριτοπολέμου και όχι θεατρίνα της επιθεωρήσεως! Αρκούν δύο ουρανομήκεις ζητοκραυγαί χαμηλοφώνως: ΖΗΤΩ! ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ! ή κάτι παρόμοιον.
Ανακοίνωση στο τμήμα προσωπικού εργοστασίου, Θήβα, 1969

Στους προσκόπους μαθαίνουμε πώς να βάζουμε φωτιά και να κάνουμε μία καλή πράξη κάθε μέρα.
Από μαθητική έκθεση σχολείου Αττικής, 1978

Το αρνάκι το σφάζουμε το Πάσχα. Τον υπόλοιπο χρόνο δεν το ενοχλούμε. Μετά έρχεται πάλι το Πάσχα, οπότε το ξανασφάζουμε.
Από ημερολόγιο 12χρονης, Καρδίτσα, 1981

Οι μεταφέροντες ζώα άσφαχτα και άνευ βεβαιώσεως του αστιάτρου υποχρεούνται να τα σφάξουν και να τα γδάρουν προ της επιβιβάσεως, διότι τα ζώα μεταδίδουν μύκητες και μικρόβια ενδοβλαβή διά την υγείαν και θα διώκονται…
Επιγραφή σε ΚΤΕΛ, 1970

Η γιαγιά μου είπε πως πρέπει, πότε – πότε, να σκεφτόμαστε και τους φτωχούς. Εγώ εχτές, μετά το σχολείο τους σκέφτηκα γύρω στις πέντε το απόγευμα, ένας συμμαθητής μου ο Χαϊμαντάς ο Πέτρος γύρω στις εξίμισι.
Σήμερα κανονίσαμε να τους σκεφτούμε και οι δύο συγχρόνως στις οχτώ το
βράδυ, για πιο δίκαιη σκέψη.
Σημείωμα μαθητή του δημοτικού σε πρόχειρο τετράδιο, 1990

Όταν μεγαλώσω θα γίνω αξιωματικός να φωνάζω και τα φαντάρια να στέκονται κλαρίνα και να τους κόβω και την ανάσα και τη χολή. Άδετα άρβυλα; 5 μέρες!
Μανίκια σκουμπωμένα; 10 μέρες στέρηση εξόδου! Αγυάλιστες αγκράφες; 15 μέρες αυστηρά-τροχάδη γύρω από το κέντρο 20 φορές! Έλλειψη σεβασμού σε ανώτερο; 500 επώμου-παραπόδα και εικοσάρα αυστηρή! Επίσης, θα τιμήσω και την πατρίδα.
Γραπτό σε πρόχειρο μαθητή, Τρίπολη, 1971

Όσοι την είδανε τη Σιωπή των Αμνών στο σινεμά, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, κατανοούν απόλυτα το πού μπορεί να οδηγήσει η απομάκρυνση του ανθρώπου από τον σεβασμό στο Θεό, μέχρι ανθρώπους δάγκωνε και τους μάσαγε το συκώτι, το ανθρωπόμορφον, το άθεον τέρας!
Από κήρυγμα ιερέα σε εκκλησίασμα Κυριακής

Ο αγροτικός ιατρός θα εξετάζει αγροτικές παθήσεις Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη. Από 8 π.μ. μέχρι 2 μ.μ., όλες οι άλλες παθήσεις μεταφέρονται σε παθήσεις άλλων ημερών.
Ανακοίνωση σε αγροτικό ιατρείο, 1989

Α, να χαθείς, που θα με πεις εμένα ιδιοχείρως. Ιδιόχειρος είσαι και φαίνεσαι, ζώον!
Γυναίκα μάρτυρας στο πταισματοδικείο, Αθήνα, 1990

Κατά τις αργίες, το Γραφείον Τουριστικών Πληροφοριών θα λειτουργεί μόνον εργάσιμες ημέρες.
Επιγραφή σε γραφείο του Ε.Ο.Τ. στην Πάρο, 1980

Προσοχή! Το ξενοδοχείον δεν διαθέτει σάουνα. Σάουνα λένε τη σκύλα δίπλα του βενζινά και γίνεται πέρδεμα με τ’ όνομα που ακούγεται όλη ώρα.
Επιγραφή σε ξενοδοχείο, Καμμένα Βούρλα, 1981

Είμαι στου θυρωρού του Γαλάκη και βλέπω το ματς με τη Μπαρτσελόνα. Αν χάσει η Ολυμπιακάρα, μη μου τηλεφωνήσετε τουλάχιστον για μια βδομάδα. Θα είμαι νεκρός.
Μήνυμα σε αυτόματο τηλεφωνητή, Αθήνα, 1994

Λυπούμεθα, αλλά η σωματική ανάγκη πρέπει να προκαταβάλλεται προ της χρήσεώς της.
Επιγραφή σε δημόσιο WC της Θεσσαλονίκης, 1958

Ζητείται πρώην καλόγερος για συνεργασία πληροφοριών συγγραφής πονηρών βιβλίων χιουμοριστικού στυλ ή για να γίνουν και βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Εχεμύθεια απόλυτος.
Μικρή αγγελία αθηναϊκής εφημερίδας

‘Ανευ ταυτότητος δεν θα παραδίδονται δικαιολογητικά απωλείας παλαιάς ταυτότητος βάσει της οποίας θα εκδοθεί η νέα ταυτότης.
Επιγραφή σε αστυνομικό τμήμα Αθήνας, 1971

-Τα βρέφη φηλάζουν εκ της μητρός τους. Το γάλα αυτό λέγεται μητρικόν γάλα.
Νοθευμένον γάλα πίνουν μόνον τα νόθα βρέφη διότι αυτά δεν φηλάζουν.

-Το φαγκρί είναι το νοστιμότερο ψάρι του Αιγαίου. Στα γαλλικά λέγεται φουά-γκρι.

-Όποιος ζηλεύει τα πολλά, ζηλεύει και τα λίγα.

-Η δονοβλεψία είναι ασθένεια όπου δονεί το αίσθημα της οράσεως.

-Ετεροφαλή είναι τα αδέρφια που προέρχονται από τον ίδιο πατέρα. Από την ίδια μάνα λέγονται ετεροθηλή.

-Ένας αλλοδαπός μπορεί να γίνει Έλληνας μόνον δια της γονιμοποιήσεως. Αλλιώς, παραμένει πάντα άλλος δαπός, επ’ άπειρον.

-Τρισκατάρατον είναι το πλοίον το έχον κατάρτια και στα τρία ιστία.

-Η ουρά στα ζώα χρησιμοποιεί με το που να την βλέπουν τα ζώα πόρχονται πίσω, ότι μπροστά υπάρχει κι άλλο ζώον. Στον άνθρωπο είναι αχρείαστη.

-Ο εξοστρακισμός ήταν μια αρχαία τιμωρία όπου σου έβαζαν έξι όστρακα κι έπρεπε να τα χτυπήσεις και να τα σπάσεις με το κεφάλι σου. Μερικές
φορές πετύχαινε, άλλες όχι.

-Ο αλιγάτορας είναι συνδυασμένο ζώον: μισός άλιγας, μισός γάτορας.

-Το μητρικόν γάλα είναι προτιμώτερον του αγελαδινού, λόγω καλυτέρας εμφανίσεως στήθους γυναίκας.

-Στην αρχαιότητα ήταν όλα ηθικά και γνήσια, ακόμα και οι πόρνες λεγόντουσαν ιέρειες.

-Ψευδώνυμο είναι αυτό που χρησιμοποιείται από τους ποιητές, όταν ντρέπονται για την ποίησή τους.

-Η παρτιτούζα είναι οι νότες που έχουν μπροστά τους οι μουσικοί της συμφωνικής ορχήστρας. Ο μαέστρος δεν θέλει παρτιτούζα. Αυτός και μόνον αυτός, κρατάει τη βακέτα και την κουνάει τεντωμένη δώθε-κείθε, έχοντας κάτι το κοινόν στα οπίσθιά του. Το κοινόν δεν παίρνει μέρος σ’ όλα αυτά, μόνον βλέπει και ακούει έντονα καταγοητευμένον από την διέγερσιν.

-Χαρμόσυνοι ήχησαν οι κώδωνες των ναών και των εκκλησιών οι καμπάνες.

-Αν ο Καραϊσκάκης ζούσε σήμερα θα έτριζαν τα κόκκαλά του.

-Παρ’ όλο που ο γέρος ήταν τυφλός, άκουσε τα πάντα!

-Στα μαθηματικά δεν είμαι πολύ καλός, αλλά πρώτος στην ορφογραθία.

-Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν προστυχόλογα. Προχτές στο πανηγύρι του Σταυρού, κάτω στην Καρούτα, κάποιος είπε ανυπερθέτος. Οι άλλοι έκαναν
πως δεν κατάλαβαν.

-Ο πατέρας μου είναι πολύ καλός και με βοηθάει σε όλα. Όταν κάνω εξάσκηση στο βιολί, κλείνεται στο δωμάτιό του, βγαίνει πότε-πότε και
μου λέει μπράβο παιδί μου, μετά ξανακλείνει την πόρτα. Σε λίγο, πάλι μπράβο παιδί μου. Μερικές φορές, για να μη με διακόπτει, φοράει ακουστικά και ακούει κανονική μουσική.

-Σε περίπτωση λιποθυμίας, ξεκουμπώνουμε το πουκάμισο και τρίβουμε με οινόπνευμα. Αν είναι κορίτσι, ζητάμε συγνώμη και συνεχίζουμε ασταμάτητοι το τρίψιμο ανενόχλητοι, αλλά κάπως πιο απαλά, με ρυθμικό τρίψιμο επαφής, ώστε να το ευχαριστιέται και η ίδια.

-Πειστήρια έχομε πολλών ειδών. Δυο απ’ αυτά, τα γνωστότερα, είναι τα αστυνομικά και τα άχραντα.

-Το εθνικό σήμα της Ολλανδίας είναι το άνθος της τουλούμπας.

-Δρυός παιδούσης πάσα υήρ ψιλεύεται. Θέλει να δείξει την αρπακόλα του επιπόλαιου και του πλεονέκτη.

-Καλύτερα μια χώρα μ’ ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χώρες σκλαβιά και φυλακή.

-Σαρανταπέντε πετεινοί, ενός κοκόρου γνώση.

-Σαρανταπέντε Γιάννηδες, ενός κοκόρου κλώσα.

-Οι χορευτές δεν κάνουν παιδιά γιατί αν κάνουν θα βγουν ομοφυλότερα.

-Και ο νοών νοήμων.

-Εκ τη πρέφας του αναγεννάται, ως άλλος φοίνιξ.

-Το εμφιαλωμένο νερό προκαλεί εμφιάλτες.

-Ίδιος κι απαράδεκτος!

-Της έταξε λαχνούς με πετραχείλια.

-Το άλλο παιδί ήταν άσχημο, κακότροπο και οξύμωρο.

-Νου σιγής, ενσωματωμένη σιγή.

-Η κόμπρα είναι τελείως ακίνδυνη για τους Έλληνες. Πέρυσι χάσαμε χιλιάδες σε τροχαία δυστυχήματα. Ούτε ένας θάνατος από κόμπρα!

-Η υψηλότερη κορφή του Ολύμπου ήταν το Δωδεκάθεον. Πάνω στο ψηλότερο σημείο, ακριβώς πάνω στη μύτη της κορυφής, καθόταν ο Δίας, διάσημος γι’ αυτή την επίμονη στάση του.

-Όταν ο Χριστός ήταν μικρός, ο πατέρας του, ο μαραγκός Ιωσήθ, τον φώναζε Χρηστάκη.

-Ο Λουδοβίκος ο XVI, αμέσως μετά την επανάσταση, αποκεφαλίστηκε για πρώτη φορά στη ζωή του το έτος 1792.

-Ο Διονύσιος ο Σολομών έγραψε τον Ύμνον εις μίαν και μόνον στιγμήν εθνικής εξάρσεως και υπερηφανείας. Όχι για άλλους λόγους.

-Ο Ρόμελ και ο Ρωμύλος βύζαξαν μια λύκαινα και έχτισαν τη Ρώμη.

-Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήταν Έλληνας ποιητής που κατοικούσε στη Λιβύη της Αλεξανδρείας.

-Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας.

Η σκανδιναβία είναι μια πράξη που κάθε πολιτισμένος άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει
(Από γυμνάσιο της Λάρνακας Κύπρου)

Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα

Ο ογδοηκοντούτης είναι ένα είδος καλαμαροχτάποδο που γενναει ογδόντα κοντούτια τρείς φορές το χρόνο

Η Παπική Βούλα ήταν μια κατσίκα που την είχαν στο Βατικανό για το πρωινό γάλα του Πάπα

Water is composed of two gins. Oxygin and hydrogin. Oxygin is pure English gin. Hydrogin is pure English gin and water.
(St. Andrews High School, California, USA)

Ο εκδότης είναι ένα μικρό πουλάκι που ζεί στο Χάνι της Γράβιανης

Το παλαμίδι του Ναυπλίου είναι αφρόψαρο του Αργολικού, καταπώς λέμε σαρδέλλα Καλλονής Λέσβου.
(Από δημοτικό σχολείοτης Κατερίνης, 1994 )

Δημώδες λεγεται ένα σαν τραγούδι όταν είναι άσμα, δηλ. παλιό. Το καινούριο δημώδες άσμα αποκαλείται
τραγούδι της μόδας όπως το χεβημέτα και δεν θεωρείται άσμα αλλά ούτε και τραγούδι, δότι θεωρείται ροκ.
(Απο γυμνάσιο της Αθήνας, 1992 )

….Τα γκαρσόνια που σερβίρουν τσίρο με ρακή στα νησιά λέγονται τσιράκια. Άμα τους το πεις θυμώνουν,
όπως με το Μπεγλαμπή στη Ναουσα στην Πάρο
(Από γυμνάσιο της Αθήνας, 1992 )

Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά

Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικόν, μισός γυναίκα και μισός άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του.
(Από γυμνάσιο της Θεσπρωτίας, 1991)

Το φοβερότερο όπλο των αρχαίων Αράβων ήταν ο Ευνούχος

Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας

Την τελευταία μαχαιριά στον Καίσαρα την έδωσε ένας Έλληνας. Λεγόταν, νομίζω, Βρεττός

Οι Έλληνες εφεύρεσαν τη γεωμετρία για να αποφύγουνε την άλγεβρα που ήτανε αράπικη

Ο Ρωμύλος και η Ιουλιέτα βύζαξαν τη λύκαινα κι έφτιαξαν τη Ρώμη, αλλά οι γονείς τους δεν τον ήθελαν
το γάμο και στο τέλος τους δηλητηρίασαν μαζί με το Σαίξπηρ

Τα δικαστήρια της αρχαίας Ελλάδας ήτανε τρία, δηλ. ο Άρειος Πάγος σε τρία σημεία της γης.

Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες γι’ αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει
στο φουλ.
(Από διαγώνισμα στην Ιστορία, γυμνάσιο της Κορινθίας, 1989)

Εγώ, κύριε, δεν ξέρω ποιος έβαλε την υπογραφή στη Μάγνα Κάρτα. Εγώ τη σέβουμαι την περιουσία του σχολείου
και εκτός αυτού, ήμουνα άρρωστος εδώ και τρεις μέρες και έχω φέρει και χαρτί απ’ το γιατρό…
(Δικαιολογία μαθητή γυμνασίου, Κόρινθος 1990 )

Όταν ο Χριστός ήτανε μικρός, ο πατέρας του ο μαραγκός Ιωσήθ, το φώναζε Χρηστάκη

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό

Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης.
(Από διαγώνισμα Β’ τάξης γυμνασίου της Λαμίας, 1969)

Η γυναίκα του Τσάρου λεγότανε Τσάρα. Η κόρη του τσατσάρα. Ο γιος του Νορέγιεφ.

Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας.
(Από γυμνάσιο της Καρδίτσας, 1991)

Η Παραφίνη ήτανε η θεά που προστάτευε τα Χερουφίμια και τα Σεραφίμια.
(Από διαγώνισμα στα θρησκευτικά, γυμνάσιο της Κορίνθου, 1990)

Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι.

Ο Κορινθιακός Κόλπος ευρίσκεται τελείως κατά μήκος.
(Από γυμνάσιο της Πάτρας, 1988)

Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται, αλλά όχι πάντοτε
(Από γυμνάσιο της Καλαμάτας, 1991)

Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι

Η βαρύτητα είναι πιο δυνατή το Φθινόπωρο. Τότε βλέπουμε τα μήλα να πέφτουν ομαδικά

Το παιδί που οι γονείς του είναι από την Ύδρα, λέγεται Υδρογόνο

Η σοβιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερβία φοράνε σερβιέτες.

Το νερό ανακατεύεται με όλα τα υγρά, εκτός από το αίμα. Υπάρχει και παροιμία γι’ αυτό.

Γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Κορίνθου
Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα.

Γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Θηβών
Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.

Aπό Έκθεση για τη Ρωσία μαθητή του Γυμνασίου Καρδίτσας
Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας.

Γυμνάσιο Καβάλας
Ο γλάρος είναι αποδημητικό πουλί. Το καλοκαίρι πάει στην παραλία, το χειμώνα στις ακτές. Ενδιαμέσως στους σκουπιδότοπους και λιμάνια.

Aπό διαγωνισμό στα Θρησκευτικά – Λύκειο Ξάνθης
Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά!

Γυμνάσιο Ηρακλείου
Ο κύκλος είναι μία στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να καταλάβεις που αρχίζει και που τελειώνει.

Γυμνάσιο Καρδίτσας
Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις το διαβήτη.

Γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Κορίνθου
Η επανάσταση του ’21 έγινε πριν από 1821 χρόνια. Σήμερα γιορτάζουμε την τελική του πτώση.

Aπό Έκθεση ιδεών
– Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωϋσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες.

– Τι γνωρίζετε για τους μουσώνες ;
Οι μουσώνες είναι μικρά ζουζουνάκια που περνάνε μέσα από μικρές ειδικές τρύπες και μετά βρέχει.

– Τι ονομάζουμε κλίμα;
1. Κλίμα εννοούμε τον καιρό που θα έχουμε την επόμενη μέρα για να φορέσουμε τα κατάλληλα ρούχα. Κλίμα εννοούμε επίσης τις βροχές το χιόνι και το χαλάζι.
2. Όταν λέμε κλίμα εννοούμε ότι διαρκεί πολύ όχι σαν τον καιρό
δηλαδή το κλίμα μπορεί να κρατήσει για μια ολόκληρη εβδομάδα ή και παραπάνω.

Αποσπάσματα από γραπτά μαθητών
1. Τα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (πέταγμα αριστερό). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ, για πέταγμα κατευθείαν στη μέση.

2. Τις πιο ισχυρές βιταμίνες τις βρίσκουμε στα χόρτα και ειδικότερα στα βλήτα, με πάμπλουτες βληταμίνες και οξέα.

3. Η τήξις και η πήξις ήτανε φαινόμενα της πυξίδας.

4. Η αρκούδα κοιμάται όλον τον χειμώνα για να αποφύγει την
χειμερία νάρκη.

5. Λιμνοθάλασσα λέγεται πας θάλασσα που τα λίμνασε, και όχι πας λίμνη που τα θαλάσσωσε.

6. Η γωνία Α στην κορυφή του τριγώνου λέγεται Αγωνία. Στον πάτο της βάσης, δεξιά και αριστερά, λέγονται Παταγωνία.

8. Η γάτα είναι ένα τετράποδο θηλαστικό με τέσσερα πόδια αθόρυβα, μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά.

9. Όταν ο ατμός παράγεται έξι φορές ταχύτερα, το λέμε εξάτμιση.

10. Η χιλιετηρίδα είναι ερπετό και αυτό, αλλά με χιλιάδες πόδια, και κατά πολύ μεγαλύτερο από όλα τα άλλα.

Τα κάτωθι είναι από διαγωνίσματα και εκθέσεις παιδιών πέμπτης και έκτης δημοτικού που σίγουρα δε βαθμολογήθηκαν με άριστα. Σε πολλές από τις απαντήσεις τους είναι εμφανέστατη η μπερδεψοκατάσταση που επικρατεί για διάφορα γεγονότα καθώς και η αθωότητα με την οποία σκέφτονται.

Mάθημα: Κοινωνική Πολιτική Αγωγή

Τι είναι αστικός και τι ημιαστικός πληθυσμός;
Αστικός πληθυσμός είναι τα μπλε λεωφορεία της πρώην ΕΑΣ και ημιαστικός τα λεωφορεία που μας πηγαίνουν σε άλλες πόλεις π.χ. Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο κτλ.

Τι είναι δασμός;
Δασμός είναι ο φόρος που πληρώνουν για το δάσος.

Τι γνωρίζετε για το δημοκρατικό πολίτευμα; Γράψτε λίγα λόγια για το πώς εκλέγεται και το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση δεν πάει καλά, γιατί μερικοί ψηφίζουν άλλα ντάλα.
Πώς ψηφίζονται οι νόμοι του κράτους και πώς αυτοί εφαρμόζονται;
Tους νόμους τους λέει ο Καραμανλής, δηλαδή να ακριβύνουνε τα τρόφιμα, έτσι κάνει και στους άλλους νόμους, δηλαδή ένας έκανε ένα έγκλημα, ο Καραμανλής λέει τόσο φυλάκιση και εφαρμόζονται πάλι από τον Καραμανλή.

Τι είναι προϋπολογισμός; Πότε ονομάζεται ισοσκελισμένος και πότε έχει έλλειμμα;
α) Προϋπολογισμός είναι αυτός που έχει πρου και λογισμούς.
β) Ο προϋπολογισμός είναι ένας απολογισμός. Ισοσκελισμένος ονομάζεται όταν έναν άνθρωπο τον υπολογίζουν οι άλλοι και έλλειμμα όταν δεν τον υπολογίζουν.
γ) Ο προϋπολογισμός είναι ένα μηχάνημα που υπάρχει στη Σελήνη.

Μάθημα: Θρησκευτικά

Τι γνωρίζετε για τον Ακάθιστο Ύμνο;
Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι πολύ μεγάλος. Πρώτα πρώτα πήγαινε ο κόσμος κι εβλεπε έναν ακάθιστο και μετά από λίγα χρόνια τον βγάλανε ο Ακάθιστος Ύμνος.

Ποιες γιορτές ονομάζονται κινητές και ποιες ακίνητες;
α) Κινητές είναι οι γιορτές που ο παπάς βγαίνει στην πύλη και χορεύει και ακίνητες αυτές που ο παπάς δε χορεύει.
β) Όταν στη γιορτή τρώμε και χορεύουμε τότε είναι κινητή, ενώ όταν μόνο τρώμε είναι ακίνητη.
γ) Ονομάζονται αυτές που όταν ένας παπάς κινείται και ακίνητες όταν ο παπάς δεν κινείται.

Ποιες γιορτές ονομάζονται θεομητορικές;
Θεομητορικές ονομάζονται οι γιορτές που γιορτάζουν οι μήτρες.

Τι γνωρίζετε για το βυζαντινό ρυθμό;
α) Οι βυζαντινοί ό,τι κι αν έκαναν το έκαναν με ρυθμό ντίσκο, τσάμικο κι αυτό λέγεται βυζαντινός ρυθμός.
β) Βυζαντινός ρυθμός είναι ο ρυθμός που χόρευαν οι Βυζαντινοί.

Τι είναι η Αγία Γραφή και από ποια βιβλία αποτελείται;
Η Αγία Γραφή είναι ένας μύθος. Κάποτε πριν από πολλά χρόνια ήταν μια Γυναίκα πολύ πιστή στο Θεό και την έλεγαν αγία και όλο έγραφε ποιήματα για το Χριστό και γι΄αυτό την ονόμασαν Αγία Γραφή.

Τι ονομάζουμε «Ελευσίνια μυστήρια» και ποια είναι τα στοιχεία τους;
Έχουμε τα στοιχεία του κόσμου, δηλαδή να τα έχουμε πρέπει να ξέρουμε τι κάνει ο καθένας κι άμα ξέρουμε και τα μυστήριά τους. Δηλαδή ένας είναι αστυνομικός και ξέρουμε ότι ο αστυνομικός συλλαμβάνει άλλο ξέρουμε τα στοιχεία του.

Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης;
Το πρώτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης ήταν ένα κόκκινο με κάτι Γραμματάκια μαύρα.

Μάθημα: Φυσική

Ποια κύματα ονομάζονται διαμήκη και ποια εγκάρσια;
α) Αυτά που είναι εγκάρσια είναι εγκαρσιακά και αυτά που είναι διαμήκη ονομάζονται διακυμιακά.
β) Τα εγκάρσια είναι τα κύματα που μπορούν να ξεπεράσουν ένα εμπόδιο. Τα διαμήκη είναι τα κύματα που πηγαίνουν ευθεία.

Τι είναι τα ραδιοϊσότοπα και πού χρησιμοποιούνται;
Τα ραδιοϊσότοπα τα χρησιμοποιούμε στις τηλεοράσεις.

Τι είναι δυνάμεις συνοχής και συνάφειας;
α) Δυνάμεις είναι όταν ένα φυτό βγάζει καρπούς.
Παράδειγμα: Η αχλαδιά πρέπει να μην την έχουμε στη ζέστη.
β) Δυνάμεις συνοχής είναι όταν μια κολόνα φεύγει δεν έχει συνοχή αλλά την έχει η λάμπα της συνάφειας. Παράδειγμα: είναι κομμένο το ρεύμα και είναι…;

Περιγράψτε τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης.
Η φωτοσύνθεση είναι ένα πράγμα που δεν έχει δικό του φως όπως η τηλεόραση. Παίρνει φως από τον ήλιο γιατί η τηλεόραση δεν έχει δικό της φως. Όπως το τζάμι όταν δεν το φυσάμε δεν βγαίνει σαν ένα υγρό, αυτό είναι από Τον ήλιο όταν το φυσάμε βγαίνει αυτό που φαίνεται σαν υγρό από το στόμα μας.

Τι ονομάζουμε εξάτμιση, τι βρασμό, τι εξαέρωση και τι υγροποίηση;
α) Εξάτμιση ονομάζουμε αυτή που έχει πίσω το αυτοκίνητο, βρασμό ονομάζουμε όταν βράζουμε. Εξαέρωση ονομάζουμε όταν βγάζουμε από το καλοριφέρ τα νερά. Υγροποίηση ονομάζουμε όταν έχει κάπου καπνό.
β) Εξάτμιση ονομάζουμε ένα αυτοκίνητο που είναι καλό και γίνεται σαράβαλο. Βρασμό ονομάζουμε ένα δώμα που βράζουμε. Εξαέρωση που πάμε ένα καλοριφέρ και του βγάζουμε νερό.

Ποια ζώα ονομάζουμε ποικιλόθερμα και ποια ομοιόθερμα; Επίσης, ποια λέγονται αμφίβια και τι γνωρίζετε για το φαινόμενο της χρωματικής προσαρμογής;
Ομοιόθερμα ονομάζουμε αυτά τα ζώα που είναι ξαδέλφια και ποικιλόθερμα αυτά που τρώγονται.

Μάθημα: Ιστορία

Απόσπασμα από κείμενο σε διαγώνισμα:
Και ο Θεμιστοκλής, με τα λίγα περσικά που ήξερε, τους είπε «Μολών λαβέ»!

Τι γνωρίζεις για τους Φαναριώτες;
α) Οι Φαναριώτες ήταν κάτι άνθρωποι που φύλαγαν το βασιλιά αλλά επειδή δεν είχαν δικό τους φως είχαν μαζί τους φακό.
β) Οι Φαναριώτες ήταν πολλοί φτωχοί και δεν μπορούσαν να αγοράσουν φως γι αυτό είχαν φανάρια και τους ονόμασαν Φαναριώτες.
γ) Μερικοί Έλληνες ονομάστηκαν Φαναριώτες γιατί στα χωριά τους είχαν πολλά και μεγάλα φανάρια.

Τι ξέρετε για το διάταγμα της ανεξιθρησκίας;
Ξέρω ότι ο χριστιανισμός ήταν ισχυρός μεταξύ με τους Πέρσες. Γι αυτό έγινε ο πόλεμος του Ιουστινιανού και Πέρση. Όταν έγινε αυτό ο πόλεμος έμεινε στη δύση ο Ιουστινιανός κι ο Αλκίνιος. Και στην ανατολή έμεινε ο Αριστοφάνης και ο Αριστοτέλης.

Ποια τα ελληνικά κράτη (ονομαστικά); Ποιος ήταν ο σκοπός τους;
Τι γνωρίζετε για το δεσποτάτο του Μιστρά;

Η Κων/πολη, το Περού, η Κόρινθος, η Θήβα να κατακτήσουν το θρόνο. Το δεσποτάτο του Μιστρά έκανε πολλές
εκδικήσεις και πολέμους, μα τελικά ο αρχηγός τους πληγώθηκε και πέθανε.

Τι γνωρίζεις για τη «Στάση του Νίκα»;
Παλιά είχαν μια στάση κι εκεί νίκησαν, γι΄αυτό την είπαν «Στάση του Νίκα».

Ποια μέτρα πήρε ο Καποδίστριας για την οικονομία;
Ο Καποδίστριας έβγαλε για πρώτη φορά τους φοίνικες με δικά του λεφτά κι έφερε την πατάτα. Αλλά επειδή στους άλλους δεν άρεσε η πατάτα, τον σκότωσαν.

Τι γνωρίζεις για την ιστορική περίοδο του Διαφωτισμού;
Διαφωτισμό είχαμε όταν στη Γη είχε πολύ φως και καθόλου νύχτα.

Τι γνωρίζεις για την άλωση της Κων/πολης;
Έγινε την 29η Μαϊου του 1453 γιατί ο Ιωάννης Ιουστινιανός σκοτώθηκε σε μια μάχη και πήγανε οι άλλοι κάτω από την Κερκόπορτα πάνω τους και σκοτωθήκανε.
Έτσι η «Πόλη έπεσε». Ήδη η κατοχή είχε πέσει.

Ποια ήταν η προσφορά του Μιαούλη στον αγώνα;
Ο Μιαούλης μέχρι τα 18 του ήταν πυροσβέστης και έσβηνε τα πλοία, αλλά μετά έγινε ποιητής κι έγραφε ωραία γράμματα.

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου;
Γιορτάζουμε τότε που οι Γερμανοί μπήκαν με τις μπότες τους στο Πολυτεχνείο και οι Τούρκοι με τα τανκς τους χτύπησαν και μπήκαν κι αυτοί μέσα. Οι φοιτητές φώναζαν πάνω στα κάγκελα «Έξω όλοι από το Πολυτεχνείο».

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;
Την 25η Μαρτίου ένας παλιός Γερμανός είπε στους Έλληνες να πολεμήσουν για να διώξουν τους Τούρκους που έμεναν μαζί. Οι Έλληνες είπαν ναι κι άρχισαν να πολεμάνε αλλά οι Τούρκοι δεν έφευγαν κι έμειναν μαζί μας.

Μάθημα: Γεωγραφία

Ποια ηφαίστεια λέγονται ενεργά και ποια σβησμένα;
Ενεργά λέγονται τα ηφαίστεια που θα επιτεθούν στη χώρα.
Σβησμένα λέγονται τα ηφαίστεια που σκότωσαν γυναίκες και παιδιά.

Τι γνωρίζετε για την έρημο Σαχάρα;
Στην έρημο Σαχάρα έχει ερημιά. Δεν υπάρχει ψυχή.

Να περιγράψεις το κλίμα της Ελλάδας.
Η Ελλάδα έχει πολλά κλίματα. Το πρωί έχει τροπικό, το μεσημέρι πολικό και το βράδυ καλό. Γι αυτό το κλίμα της Ελλάδας είναι από τα καλύτερα.

Τι γνωρίζεις για το τροπικό δάσος;
α) Το τροπικό δάσος έχει τρεις ορόφους. Στον πρώτο όροφο ζουν τα δέντρα, στο δεύτερο όροφο ζουν τα ζώα και στον τρίτο ο αέρας.
β) Το τροπικό δάσος έχει πολλά φύλλα που πέφτουν κάτω, βγάζουν ρίζες και γίνονται ψηλά δέντρα που κρύβουν τον ήλιο. Οι άνθρωποί που ζουν από κάτω όμως είναι μαύροι.

Τι γνωρίζεις για το κλίμα της ερήμου;
Το κλίμα της ερήμου δεν είναι καλό. Το πρωί έχει ένα στρώμα πάγου γιατί το βράδυ κάνει κρύο όταν λιώνει βγαίνουν οι κάκτοι. Ύστερα γεμίζει ο κόσμος άμμο. Το βράδυ βγαίνουν βόλτα οι καμήλες κι ο αέρας.

Τι είναι οριζόντιος και τι κατακόρυφος διαμελισμός;
Οριζόντιος διαμελισμός είναι ό,τι βλέπουμε πλαγιαστά, ενώ κατακόρυφος ό,τι βλέπουμε όρθια.

Τι είναι κλίμα και τι καιρός;
Κλίμα είναι όταν φυτεύουμε κάτι στον κήπο και βγαίνουν φυτά.
Καιρός είναι όταν βρέχει κι όταν κάνει ήλιο.

Μάθημα: Έκθεση
Θέμα: «Τι ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά». Εγώ όταν μεγαλώσω ονειρεύομαι να γίνω γιατρός. Θα γίνω γιατρός γυναικολόγος. Για να γίνει γυναικολόγος πρέπει να είσαι ψύχραιμος και να μην σου έρχονται ιδέες στο μυαλό. Για να γίνεις αυτό το επάγγελμα πρέπει να ξέρει πολύ καλά τι κάνεις και, προπαντός, να μην κοιτάς αυτό που έχεις μπροστά σου, αλλά να κοιτάς τη δουλειά σου και την οικογένεια σου.
Η γυναίκα, όπως και όλα τα θηλαστικά της φύσης που θηλάζουμε είναι και αυτή ζώον με τη μόνη διαφορά ότι είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τον άνθρωπο.
(Από διαγώνισμα για τα θηλαστικά, γυμνάσιο Λάρισας, 1964)

Οι τρεις μεγάλες ηρωίδες της Γαλλικής Επαναστάσεως ήτανε η Καρ Μανιώλ, η Γκυ Λωτίν και η Λε Μητώμ.
(Από διαγωνισμό στην ιστορία, Βαρβάκειο, 1981)

Η μητέρα μου είπε πως το πιο πολυέξοδο όχημα είναι το καροτσάκι του σούπερ Μάρκετ. Καίει 10.000 δρχ κάθε 5 μέτρα.
(Από έκθεση μαθητή δημοτικού, Αθήνα, 1995)

– Πού βρίσκεται η Λάρισα;
– Πέμπτη μετά τον Ολυμπιακό
(Μάθημα Γεωγραφίας, Γυμνάσιο Φαρσάλων, 1985)

Τώρα δε μας χρειάζονται οι φάροι που καίνε τόσο δυνατά όσο πριν από τώρα, γιατί τώρα έχουμε τα ραντά. Μόλις ένα πλοίο τρακάρει σε τίποτα βράχους, τρακαίρνει πρώτα με το ραντά που προεξέχει και έτσι προφυλάζεται. Το στραβωμένο το ραντά το αντικαθιστούν για το επόμενο ταξείδι και το πλοίο ξέγνοιαστον συνεχίζει να ταξιδεύει το αμέριμνο ταξείδι του στους ωκεανούς.
(Από έκθεση μαθητή γυμνασίου, Καβάλα, 1981)

Ο κόκορας λαλεί γιατί έχει λειρί, η κότα δεν λαλεί γιατί στερείται το λειρί, δηλ έχει λειρί αλλά είναι εσωτερικόν και πολύ μικρό και λέγεται «λειτορίδα» και γι’ αυτό κάθεται σα ζώον και δέχεται τα πάντα και φωνάζει κο, κο, κο, κο, κοκό, κοκό, κοκό, κι’ αυτό για πολύ λίγο. Το δε μάτι της βλέπει λοξά αλλά αυτό δε τη σώζει.
(Από διαγώνισμα στη Φυσική Ιστορία, Δράμα, 1982)

Τα σκουπιδιάρικα μας απαλλάσσουν από τα επιρρήματα καθημερινώς.
(Γραπτό σε διαγώνισμα υγιεινής, γυμνάσιο Καρπενησίου, 1988)

Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, άλλο το μήλο του Αδάμ και άλλο τουΝέφτονα.
(Από εξετάσεις στα θρησκευτικά, γυμνάσιο Κοζάνης, 1989)

Και δύο εκ της Εσπερίας.
Όταν κατέβηκε ο Μωυσής από το βουνό κουβαλώντας για τρίτη φορά τις 10 Εντολές, τους μάζεψε όλους και τους είπε ότι ο Θεός ήταν ανένδοτος. Τελικά, είπε, τα κατάφερε να πάρει το ο-κέι για να τρώνε βούτυρο με μέλι τις Παρασκευές αλλά η μοιχεία παραμένει.
(Από γραφτό στην Ανάλυση της Βίβλου, Γυμνάσιο Μπέτφορντ, Αγγλία, 1981).

Στην εποχή του Στάλιν, μας είπε ο πατέρας μου, τα ταξίδια στη Ρωσία απαγορευόντουσαν. Αν κάποιος Ρώσος ζητούσε διαβατήριο, ο Στάλιν δεν του το ‘δινε. Αν επέμενε, τότε ο Στάλιν το ‘δινε αλλά μόνο
για τη Σιβηρία και συνήθως με εικοσιπενταετή διάρκεια. Σε περιπτώσεις, και εφ’ όρου ζωής.
(Από γραπτό μαθητή στη Νεώτερη Ιστορία, Δημοτικό σχολείο Λουγκάνο, Βόρεια Ιταλία, 1993)

Τα παρακάτω είναι από τα βιβλία του Ιταλού δασκάλου Μαρτσέλο ντ Όρτα. Είναι τρία βιβλία που έχουν αποσπάσματα από εκθέσεις παιδιών του δημοτικού. Τι έχουν δει τα ματάκια κι αυτού του καημένου. Για όποιον ενδιαφέρεται οι τίτλοι των βιβλίων είναι οι εξής: «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω», «Ο θεός μας έπλασε τζάμπα» και «Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αρραβωνιάστηκαν από κάτω».

ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ;
Εγώ προτιμάω το τέλος του κόσμου, γιατί δε φοβάμαι, επειδή θα είμαι πεθαμένος από ένα αιώνα κιόλας.
Ο Θεός θα ξεχωρίσει τις κατσίκες από τους βοσκούς, ένας δεξιά και ένας αριστερά, στη μέση αυτοί που θα πάνε στο Καθαρτήριο.
Θα είναι πάνω από χίλια δισεκατομμύρια, περισσότεροι και από τους Κινέζους, ανάμεσα σε κατσίκες, βοσκούς και αγελάδες. Αλλά ο Θεός θα έχει τρεις πόρτες. Μια πάρα πολύ μεγάλη (που είναι η Κόλαση), μια μεσαία (που είναι το Καθαρτήριο) και μια πάρα πολύ στενή (που είναι ο Παράδεισος). Μετά ο Θεός θα πει: – Βγάλτε το σκασμό όλοι! και μετά θα τους χωρίσει. Ένας απο δω και τον άλλο από κει. Μερικοί που θέλουνε να κάνουνε τους πονηρούς θέλουνε να πάνε από δω, αλλά ο Θεός τους βλέπει. Οι κατσίκες θα πούνε ότι δεν έχουνε κάνει τίποτα, αλλά λένε ψέματα. Ο κόσμος θα σκάσει, τα άστρα θα σκάσουν, το Αρζάνο θα γίνει χίλια κομματάκια. Ο δήμαρχος του Αρζάνο και ο δημοτικός σύμβουλος θα πάνε ανάμεσα στις κατσίκες. Θα υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα, ο Άρης θα σκάσει, οι ψυχές θα πάνε και θα γυρίσουνε από τη γη για να πάρουνε τα κορμιά, ο δήμαρχος του Αρζάνο και ο δημοτικός σύμβουλος θα πάνε ανάμεσα στις κατσίκες. Οι καλοί θα γελάνε και οι κακοί θα κλαίνε, εκείνοι από το Καθαρτήριο λίγο θα γελάνε και λίγο θα κλαίνε. Τα αβάφτιστα μωρά θα γίνουν πεταλούδες.
Εγώ ελπίζω να τη βολέψω.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ Ο ΘΕΟΣ (ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ)
Είναι σίγουρο ότι μας έπλασε ο Θεός
Ο Θεός μας έπλασε γιατί μας αγαπούσε περισσότερο από πριν
Ο Θεός μας έπλασε τζάμπα
Ο Θεός έπλασε και τους νέγρους, μόνο που αυτοί δεν το ξέρουνε
Στο Πρώτων Βοηθειών ένας δεν πίστευε ότι μας έπλασε ο Θεός
Ο Θεός μας έπλασε πανάρχαιους
Ο Θεός μας έπλασε για να μας κάνει να γυρίζουμε …
Όταν μας εξηγήσατε γιατί μας έπλασε ο Θεός, εγώ απουσίαζα

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ/ΗΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ
Αγαπητή Μαρίνα, εγώ ξέρω το όνομα σου, γιατί το άκουσα από μια φίλη σου που έχει μείνει. Είναι η Λουτσία Σαβαστάνο, αυτή που πέρσι πήγαινε στην ίδια τάξη μ’ εμένα. Μετά απ’ αυτό, δεν ξέρω τίποτα άλλο για σένα. εκτός ότι μένεις στην οδό Σερτζέντε Ματζόρε, ότι ο πατέρας σου έχει γωνιακό μαγαζί που πουλάει παπούτσια και ότι την Κυριακή πηγαίνεις στην ενορία του Αγίου Φερντινάντο.
Εγώ, από την πρώτη μέρα του σχολείου είμαι ερωτευμένος μαζί σου, για κείνα τα βαθιά γαλάζια μάτια σου κι εκείνη τη μακριά πισινή αλογοουρά σου. Αγαπητή Μαριάννα, εσύ είσαι ο έρωτας μου και σε πήρα από πίσω πολλές φορές μέχρι το μαγαζί σας, αλλά δεν είχα το θάρρος να σε σταματήσω, σταμάταγα πάντα ένα δυο μέτρα πριν. Αλλά κι αν κατάφερνα να σε σταματήσω, τι θα σου έλεγα; Από την ντροπή σίγουρα θα μου ερχόταν συγκοπή. Κι όμως, εγώ, θα ήθελες να ήξερες για τον έρωτα μου και να με αγαπούσες κι εσύ. Αν αραβωνιαζόμασταν, σου υπόσχομαι ότι θα σ’ αγαπώ πάντα και ότι θα σου έκανα πολλά δώρα, και μετά βλέπεις αν δεν κρατήσω το λόγο μου. Το σημαντικό είναι να μην αλλάξεις σπίτι και να ‘χεις λίγη υπομονή μαζί μου. Αν μου περάσει η ντροπή, το πρώτο πράγμα που θα κάνω, είναι να σε παντρευτώ. Αυτό το γράμμα το έγραψα σ’ εσένα για να αραβωνιαστούμε, αλλά αν δε γουστάρεις θα αλλάξω το όνομα και θα το στείλω στη Γκαμπριέλα

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΖΩΑ;
[…]
Εγώ αγαπάω όλα τα ζώα του κόσμου, το καλοκαίρι όμως κοιμάμαι με την κουνουπιέρα.

ΓΙΑ ΤΟ SEX (ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ)
Όταν με πονάνε τα δόντια μου κάνω οργασμούς με Oral-B
Γιατί εκείνος ο βασιλιάς λεγότανε Πιπίνος ο Βραχύς; Μήπως επειδή το είχε τοσοδούλι;
Αν τα βατράχια πηδάνε συνεχώς, πως τα κάνουν τα παιδιά;
Εγώ γεννήθηκα με μια καισαρική τομή. Αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Είναι όπως όταν βγαίνεις από μπροστά.
Ο φούρναρης κάτω από το σπίτι μου, παρ’ όλο που είναι ένα ανθρωποειδές, έκανε τέσσερα παιδιά. Σκεφτείτε πόσα θα κάνω εγώ!
Είδα ένα έργο, που μια γυναίκα τα ‘ριχνε στο Χριστό. Από που κι ως που μωρή; Ο Χριστός, μόλις που την κοίταζε!
Τα αμφίβια κάνουν έρωτα στη στεριά και μετά πάνε να ξεπλυθούν στο βάλτο.
Οι ασβοί, από τη στιγμή που ζευγαρώνουν το καλοκαίρι, περνάνε καλά όλο το χειμώνα.
Ο πατέρας μου όταν κάνει έρωτα, μου φαίνεται πως είναι ο Μινώταυρος.
Το μοναδικό λάθος στο σχολείο, είναι που βάζουνε τις καλόγριες να κάνουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αφού αυτές, οι καλόγριες, επειδή δεν καταλαβαίνανε από σεξ γίνανε καλόγριες!
Είναι καλύτερο να μοιχεύεις παρά να χωρίζεις. Γιατί, ενώ η μοιχεία κρατάει λίγο και η γυναίκα δεν το μαθαίνει, το διαζύγιο κρατάει όλη τη ζωή και βασανίζει όλη την οικογένεια.
Εγώ ξέρω πολλά πράγματα για τα ακάρθατα πράγματα, αλλά ντρέπομαι να τα πω στο δημοτικό. Το πολύ πολύ να τα πω στη δευτερά γυμνασίου.
Αυτές οι αδελφές, μόνο επειδή είναι παρθένες, θα θέλανε να είναι παρθένες όλες οι γυναίκες της Νάπολι. Αλλά αν ήταν και οι μαμάδες τους, αυτές θα μπορούσαν να περηφανεύονται ότι είναι παρθένες;
Εγώ μια φορά μπήκα κατα λάθος σ’ εκείνο το μοναστήρι, αλλά ευτυχώς βγήκα σώα.
[..] Ένα άλλο γενικό σκάνδαλο είναι οι εφημερίδες. Στην οδό Μετίνα είναι ένα περίπτερο, που δεν μπορείς ούτε να πλησιάσεις από τις σιχασιές που έχει κρεμασμένες. Όλο γυμνές γυναίκες, γυμνότατες. Και άντρες όμως. Με όλα, μα ακριβώς όλα, έξω. Υπερβολικά όμως, όχι σαν τους κανονικούς ανθρώπους.
Εγώ αυτόν τον περιπτερά τον λυπάμαι, γιατί όταν θα πεθάνει θα πάει στην Κόλαση, αλλά και γιατί σκέφτομαι ότι, όταν γυρίζει στο σπίτι και βλέπει τη γυναίκα του, θα απογοητεύεται, πολύ θα απογοητεύεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ: «ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ»
Ο Χριστός μετρούσε τα λόγια του, δεν έλεγε μπούρδες. Αν έφερνε ένα παράδειγμα, ήταν ο πρώτος που το έκανε πράξη, δεν ήταν ένας δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν κρατούσες, όπως οι θεοί της Ελλάδας και οι μούμιες της Αιγύπτου. Αυτός ήταν ο πρώτος που αγάπησε τους εχθρούς του: τον Βαραβά έβαλε να τον ελευθερώσουν, τον Ιούδα, παρ’ όλο που μετά τον άφησε να τον κρεμάσουν, μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε πως δεν ήξερε τίποτα, στο Ρωμαίο στρατιώτη του βοήθησε το γιο του, τον καλό ληστή τον συγχώρεσε στον σταυρό. Κι άλλα πολλά συγχώρια, που τώρα δεν τα θυμάμαι. Έτσι μας είπε να κάνουμε κι εμείς, είπε να αγαπιόμαστε ο ένας με τον άλλο, λεστω κι αν είμαστε όλοι αντίθετοι. Πράγματι που είναι το περίεργο αν δύο αρραβωνιασμένοι αγαπιούνται αμοιβαία, ή πατεράδες και μανάδες ή αδελφοί και αδελφές; Είναι φυσικό αυτά τα είδη να αγαπιούνται. Το δύσκολο βρίσκεται στο αντίθετο!
Εγώ όμως αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να αγαπάς έναν εχθρό; Το ξέρω ότι θα έπρεπε, αλλά είναι πολύ δύσκολο, για να μην πω εξίσου αδύνατο. Για παράδειγμα, εγώ θα έπρεπε να αγαπάω τον Τζίνο Μελκιόρε, που στην παράσταση μ’ έκανε να κάνω επίτηδες λάθος κι έφαγα ένα σκαμπίλι από την Αδελφή Ανιέζε. Εγώ τον Τζίνο Μαλκιόρε θα τον μισώ σ΄ όλη μου τη ζωή, δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε! Και τον Εντουάρντο Τζιλιμπέρτι τον μισώ, επειδή μια φορά, κατά λάθος, του χτύπησα το χέρι με τη στέκα του μπιλιάρδου, κι αυτός μου έδωσε ένα χαστούκι. Το εκμεταλεύτηκε, γιατί ήταν μεγαλύτερος μου. Καλά να πάθει τώρα που είναι άνεργος.
Και όμως, θα έπρεπε να τους αγαπάω. Κι εγώ θα το ήθελα, αλλά δεν τα καταφέρνω με τίποτα. Αλλά, προσπαθώντας και ξαναπροσπαθώντας, ίσως μια μακρινή μέρα τα καταφφέρω

Από την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Τί είναι οικογένεια;
– Οικογένεια είναι ένα ζευγάρι που ζει μαζί και ο ένας αγαπάει τον άλλο, πιο πολύ από τον εαυτό του.
– Οικογένεια είναι μια χαρούμενη ομάδα που μπορεί να πηγαίνει μαζί σε οποιοδήποτε εστιατόριο
– Οικογένεια είναι όταν η γυναίκα και ο άνδρας παντρεύονται και κάνουν παιδιά και στο τέλος κάνουν μια οικογένεια.

Πότε δημιουργείται οικογένεια σύμφωνα με το νόμο;
– Η οικογένεια σύμφωνα με το νόμο δημιουργεί πολύ λίγα προβλήματα!
– Όταν ένας άντρας ή μια γυναίκα είναι ελεύθερη.
– Δημιουργείται όταν είναι σίγουρη!

Πότε είναι ελεύθερος κάποιος να παντρευτεί;
– Μια γυναίκα μπορεί να παντρευτεί 18 χρονών ή 24 χρονών. Ας πούμε, η μαμά μου παντρεύτηκε 24 χρονών!
– Όταν κάποιος αγαπάει πολύ τότε παντρεύεται.

Πόσων ειδών γάμοι υπάρχουν;
– Εγώ έχω πάει σε πολλούς γάμους και πέρασα πολύ καλά!
– Ειδών γάμοι υπάρχουν …45 μέρες και νύχτες!

Τί σημαίνει συγγενείς «εξ αίματος» και τι «εξ αγχιστείας»;
– Συγγενείς εξ αίματος είναι αυτοί όπως ο αδερφός της μαμάς μου. Συγγενείς εξ αγχιστείας είναι αυτοί, όπως ο άντρας της αδερφής μου.

– Ο συγγενής που μένει δίπλα στο σπίτι μας, η γυναίκα του πέθανε! Αλλά η γυναίκα του συγγενή μας ήταν πολύ καλή μαζί μας και μας άφηνε πάρα πολλές καραμέλες!

Από τη Γεωγραφία

Τί είναι σύνορα μιας χώρας;
– Τα σύνορα μιας χώρας είναι οι οξείες της χερσονήσου και της Μακεδονίας, κοντά στην Ελλάδα!!!
– Σύνορα είναι η μέση της γης, μια γραμμή που εκεί ο ήλιος πάντα την πετυχαίνει!

Γράψε τι είναι η νησιωτική Ελλάδα.
– Η νησιωτική Ελλάδα είναι μια μεγάλη πόλη της Μακεδονίας!

Ποια είναι η έκταση της Ελλάδας;
– Η έκταση της Ελλάδας είναι οι χώρες που είναι μέσα στην Ευρώπη!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s