ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΟΡΚΟΣ

Posted: 11 Οκτωβρίου 2009 in ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΓΕΛΟΙΟ, ΚΕΙΜΕΝΑ, ΟΛΑ

Θρησκευτικός όρκος

Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί που αναλαμβάνουν κάποιο αξίωμα αλλά και οι μάρτυρες στα δικαστήρια δίνουν θρησκευτικό όρκο. Οι φοιτητές που παίρνουν πτυχίο όμως; Και μάλιστα οι φοιτητές των θετικών επιστημών; Κι όμως. Οι πτυχιούχοι του τμήματος θετικών επιστημών δίνουν έναν καθαρά θρησκευτικό όρκο ενώ ο πρώτος του έτους που εκφωνεί τον όρκο βάζει το χέρι στο ευαγγέλιο! Για του λόγου το αληθές:

Δεν είναι πραγματικά απαράδεκτο φοιτητές που τελείωσαν μια σχολή η οποία υποτίθεται ότι προάγει τη λογική σκεψή, υποστηρίζει το πείραμα και την παρατήρηση να πάιρνουν το πτυχίο τους και να ορκίζονται σε μια φανταστική μεταφυσική οντότητα; Δηλαδή να βασίζονται στη «χάρη του Θεού» για να ασκήσουν ένα επάγγελμα που σκοπός του είναι η κατανόηση του φυσικού κόσμου κια η μετάδοση αυτής της γνώσης στη νέα γενιά! Χώρια που η θρησκευτική ελευθερία πάει περίπατο! Κανείς δε ρωτήθηκε αν είναι πιστός κάποιας άλλης θρησκείας, άθρησκος ή άθεος. Όλοι οι φοιτητές του τμήματος θεωρήθηκαν εκ των προτέρων πιστοί χριστιανοί ορθόδοξοι!
Φέτος πάντως στην ορκομωσία του φυσικού έτυχε και ήταν πρώτη μια άθεη (bozonio:)). Επομένως ούτε χέρι στο ευαγγέλιο ούτε «ο Θεός βοηθός»! Μια μικρή προσωπική επανάσταση στην προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας μας που πολλοί προσπαθούν να μας επιβάλλουν…

Δημοσιεύθηκε ΕΔΩ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.