ΝΑΣΣΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ

Posted: 31 Μαΐου 2010 in ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΓΕΛΟΙΟ, ΚΕΙΜΕΝΑ, ΟΛΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ

Χριστιανικός προσυλητισμός και οπισθοδρομισμός σε βρετανικό κολέγιο στις μέρες μας
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007, Nassos Kranidiotis

Το περιστατικό αφορά στο βρετανικό κολέγιο Emmanuel στο Gateshead. Ο «επιστημονικός» διευθυντής του κολεγίου, Steven Layfield, έδωσε μία διάλεξη στις 21/9/2000 σχετικά με το πώς πρέπει να διδάσκεται η επιστήμη στο κολέγιο που διευθύνει και γενικά. Είναι να βγαίνει κανείς από τα ρούχα του με τις ανορθόδοξες, αντιεπιστημονικές, καθαρά μεσαιωνικές μεθόδους που προτείνει ο κατά τα άλλα «επιστημονικός» διευθυντής του κολεγίου στους καθηγητές του κολεγίου του να χρησιμοποιούν στην διδασκαλία προς νεαρούς μαθητές.

Το πλήρες κείμενο της διάλεξης μπορεί κανείς να το βρει στην διεύθυνση: http://www.darwinwars.com/lunatic/liars/layfield.html

Η διάλεξη, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κολεγίου, αφαιρέθηκε λίγο αργότερα, καθώς οι αντιδράσεις του τύπου ενοχλούσαν τον διευθυντή του κολεγίου και τους ιθύνοντες που είχαν άλλες δουλειές να κάνουν! (έτσι δικαιολογούν την απόσυρση του κειμένου). Ευτυχώς, το google είχε προσωρινά αποθηκεύσει την διάλεξη και οι άνθρωποι αυτοί αδυνατούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους.

Στην διάλεξη του «επιστήμονα» Steven Layfield, αφού παρουσιάζει την βίβλο ως επιστημονικό εγχειρίδιο, διαβάζουμε τα ακόλουθα:

What can be done?

In the meantime, the same Science teachers may care to try some or all of the following:

*Remind classes of great Scientists from the past who have believed in God and the Bible.

*Note every occasion when an evolutionary/old-earth paradigm (millions or billions of years) is explicitly mentioned or implied by a text-book, examination question or visitor and courteously point out the fallibility of the statement. Wherever possible, we must give the alternative (always better) Biblical explanation of the same data.

*Display a variety of topical data which is not readily explained by current orthodox science. E.g. presence of information in DNA; lack of Solar neutrinos; rapid decay of Geo-magnetic field; recessional velocity of the Moon; lack of intermediate fossils to mention but a few!

*Circulate periodically to all staff and interested pupils anti-scientism news sheets (e.g. The Sceptic ) with appropriate comments.

[σε μετάφραση]

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Εν τω μεταξύ οι ίδιοι καθηγητές των επιστημονικών μαθημάτων (Φυσικής, λ.χ.) πρέπει να δοκιμάσουν κάποια ή όλα από τα ακόλουθα:

*Να υπενθυμίζουν στις τάξεις του μεγάλους Επιστήμονες που πίστευαν στον θεό και στην βίβλο.

*Να τονίζουν με κάθε ευκαιρία ένα εξελικτικό/παλαιάς γης παράδειγμα (εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χρόνια) που διεξοδικά αναφέρεται σε κάποιο βιβλίο ή σε κάποια ερώτηση αξιολόγησης ή από κάποιο επισκέπτη και ευγενικά να σημειώνουν ότι υπόκειται σε σφάλματα. Όποτε είναι δυνατό, πρέπει να δίνουν την εναλλακτική (πάντοτε καλύτερη) Βιβλική εξήγηση του ιδίου θέματος.

*Να παρουσιάζουν ποικιλία θεμάτων που δεν έχουν εξηγηθεί από την τρέχουσα ορθόδοξη επιστήμη, π.χ. την παρουσία πληροφορίας στο DNA, την έλλειψη ηλιακών νετρίνων, την γρήγορη εξασθένηση του γεωμαγνητικού πεδίου, την ταχύτητα της σελήνης, την έλλειψη ενδιάμεσων απολιθωμάτων.

*Να διαδίδουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο προσωπικό και σε μαθητές που ενδιαφέρονται αντιεπιστημονικά φυλλάδια (π.χ. Ο Σκεπτικιστής) με κατάλληλα σχόλια.

Αυτές είναι λίγες από τις πολλές κουταμάρες που ξεστομίζει ο εν λόγω κύριος προσπαθώντας να αντικαταστήσει στα μάτια των παιδιών την επιστήμη της λογικής με την χριστιανική βίβλο. Είναι αδιανόητο πώς ένας κατά τα άλλα επιστημονικός (ο θεός του να τον κάνει!) διευθυντής θεωρεί το δήθεν ιερό βιβλίο της θρησκείας του ως επιστημονικό εγχειρίδιο, ώστε να αντλεί επιστημονικά δεδομένα από αυτό. Σε τέτοιο επίπεδο παραλογισμού ωθεί η θρησκεία αυτούς τους ανθρώπους!

Διαβάστε όλο το κείμενο της διάλεξης και θα καταλάβετε. Αν ενστερνιστούμε τα λεγόμενα του Steven Layfield πρέπει να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τα βιβλία της φυσικής, της βιολογίας, της χημείας, να πάψουμε την έρευνα, να διακόψουμε οριστικά κάθε επιστημονική εξέλιξη. Η βίβλος, αυτό το σπουδαίο βιβλίο, τα έχει πει όλα! Βέβαια, το μόνο που δεν αναγράφεται στις πρώτες σελίδες του είναι ο/οι συγγραφεύς/εις του, που αν κρίνουμε από την χρονική περίοδο που γράφηκε, δεν ήταν παρά φανατισμένοι δογματικοί. Άνθρωποι, ωστόσο, σαν τον Steven Layfield πιστεύουν ότι η βίβλος γράφηκε από τον θεό!

Αλήθεια, κ.Steven Layfield, γιατί δεν κατεβαίνει ο θεός σας στον κόσμο να βάλει μία τάξη στα πράγματα; Τόσοι «κακοί» άνθρωποι δηλώνουν επιστήμονες, ασχολούνται με ανούσια πράγματα (αφού ο θεός μάς τα είπε όλα στο ιερό του βιβλίο), βλάπτουν την ανθρωπότητα και ο χριστιανικός σας θεούλης το ανέχεται; Δεν μας αγαπά άραγε τόσο πολύ, ώστε να μας σώσει από τους τσαρλατάνους; Τι περίμενει; Α, και ερχόμενος να βάλει και στον σωστό δρόμο και τους μουσουλμάνους, τους βουδιστές, τους εβραίους, τους αθεϊστές, τους ντεϊστές, τους πανθεϊστές, τους αγνωστικιστές, γιατί λοξοδρόμησαν και η κόλαση δεν τους χωράει όλους! Εξ άλλου, ο θεός της αγάπης τούς αγαπά πολύ και αυτούς.

Και να μην ξεχάσω, κ. Steven Layfield: Αφού η επιστήμη είναι τόσο βλαβερή για εσάς και κάνει τόσο πέρα για πέρα λάθος στις εκτιμήσεις της, απαρνηθείτε εσείς πρώτος τα επιτεύγματά της, το αυτοκίνητο, το κινητό σας τηλέφωνο, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας, τον ηλεκτρισμό κατ’ επέκταση και όλες τις άλλες ανέσεις που σας έχει προσφέρει. Είναι διαβολικά προϊόντα, δεν είναι; Ανοίξτε την βίβλο και ίσως αυτή σας βοηθήσει με τον μαθηματικό λογισμό της (!) και τις τεκμηριωμένες προτάσεις της (!) να επινοήσετε κάτι καλό για την ανθρωπότητα που χιλιάδες σκοταδιστές τόσους αιώνες στον μεσαίωνα αδυνατούσαν να εφευρέσουν.

Έλεος και αίσχος!

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.